«

»

АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД ОДРЖАО СЕМИНАР ЗА НОВИНАРЕ, ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА И НВО

АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД ОДРЖАО СЕМИНАР ЗА НОВИНАРЕ, ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА И НВОУ четртак 5. новембра на Фрушкој гори, у објекту Цептор, одржан је семинар за новинаре, представнике медија и невладиних организација у склопу пројекта под називом „Јачање свести јавности о смањењу ризика од непогода – заштита животне средине родна равноправност климатске промене на локалном нивоу, подржаног од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине .

Циљ семинара је био да подстакне повећање партиципације новинара у области заштите животне средине, као и јачање капацитета о моделима најбоље комуникације са локалним актерима у кризним ситуацијама. О комуникацији новинара и медија са локалним актерима у кризним ситуацијама, значају прикупљања информација у оквиру локалне мреже у кризним сиуацијама говорио је Милош Ђајић, председник УО Центра модерних вештина. Тему родна перспектива и заштита животне средине обрадила је Вишња Баћановић, самостална експерткиња и консултанткиња за питања родне равноправности. Претходна искуства компаније Лафарге БФЦ у кризним ситуацијама представљена су од стране Снежане Петровић, менаџерке комуникација Лафарге БФЦ, задужене за интерну и екстерну комуникацију, за политику и стратегију спонзорства и реализацију друштвено одговорних пројеката, док је улога медија у извештавању у кризним ситуацијама, презентована од стране Драгане Ратковић, новинарке и уреднице на Радију Нови Сад.

Током полудневног семинара учесници су имали прилику да у интерактивној комуникацији изнесу своје утиске, као и сугестије. Као резултат овакве методологије произишао је заједнички закључак учесника: – неопходност едукације из области комуникације са јавношћу свих релевентних актера пре и током кризних ситуација.

 

АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД ОДРЖАО СЕМИНАР ЗА НОВИНАРЕ, ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА И НВО

АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД ОДРЖАО СЕМИНАР ЗА НОВИНАРЕ, ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА И НВО АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД ОДРЖАО СЕМИНАР ЗА НОВИНАРЕ, ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА И НВО АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД ОДРЖАО СЕМИНАР ЗА НОВИНАРЕ, ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА И НВО

 

 

 

 

АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД ОДРЖАО СЕМИНАР ЗА НОВИНАРЕ, ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА И НВО АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД ОДРЖАО СЕМИНАР ЗА НОВИНАРЕ, ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА И НВО