«

»

АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД У ПАРТНЕРСТВУ СА ОПШТИНОМ ЖАБАЉ ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН СМАЊЕЊА ПРИРОДНИХ КАТАСТРОФА

 

Поводом Међународног дана смањења природних катастрофа, у Жабљу је  13. октобра, одржан семинар за запослене у образовању и чланове кризног штаба локалне самоуправе Жабаљ. Семинар је део пројекта ”Јачање свести јавности о смањењу ризика од непогода – заштита животне средине, родна равноправност и климатске промене на локалном нивоу”, подржаног од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

   О деловању у кризним ситуацијама, значају и улози едукације у области климатских промена говорио је доц. др Владимир Баровић са Филозофског факултета у Новом Саду, а о односима с јавношћу, кризној комуникацији и комуникацији на локалном нивоу за време кризних ситуација и временских непогода, председник УО Центра модерних вештина Милош Ђајић.

Током семинара учесници су имали прилику да у интерактивној комуникацији изнесу своје утиске, као и сугестије. Као резултат овакве методологије произишли су и заједнички закључци учесника:

-                      боља систематизација људских ресурса у организацијама за потребе комуникације са јавношћу;

-                      неопходност едукације из области комуникације са јавношћу пре и током кризних ситуација.

Архус центар Нови Сад организова о је овај догађај у партнерству са Општином Жабаљ у циљу јачања капацитета локалне заједнице и јачања свести јавности о значају смањења ризика од непогода.

 

АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД У ПАРТНЕРСТВУ СА ОПШТИНОМ  ЖАБАЉ ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН СМАЊЕЊА ПРИРОДНИХ КАТАСТРОФА  АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД У ПАРТНЕРСТВУ СА ОПШТИНОМ  ЖАБАЉ ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН СМАЊЕЊА ПРИРОДНИХ КАТАСТРОФА  АРХУС ЦЕНТАР НОВИ САД У ПАРТНЕРСТВУ СА ОПШТИНОМ  ЖАБАЉ ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН СМАЊЕЊА ПРИРОДНИХ КАТАСТРОФА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>