«

»

Јавна дебата и изложба „Принципи одрживе економије у пољопривреди и грађевинарству“

za-web-stranicu-ACNS1

Архус центар из Новог Сада уз подрску Мисије ОЕБС у Србији и ЕРСТЕ Банке, а у сарадњи са новосадским ЕУ инфо кутком, у уторак, 14. новембра, на Факултету техничких наука у Новом Саду, у 10.30х организује јавну дебату и изложбу на тему “Принципи одрживе економије у пољопривреди и грађевинарству”.

На почетку, присутнима ће се обратити представник Архус центра Нови Сад, Радослава Ступар, представник Министарства заштите животне средине, државни секретар Иван Карић, представник Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност и представник Мисије ОЕБС у Србији, др Оливера Зуровац-Кузман, национална саветница за питања заштите животне средине.

Радна група студије “Напредак ка циркуларној/одрживој економији у Војводини – Покретачи и ометачи еко-иницијатива”, коју чине Тања Петовар, главни консултантант на изради студије, др Биљана Видука, руководилац тима за пољопривреду, проф. др Јелена Атанацковић Јеличић, руководилац тима за грађевинарство и проф. др Игор Марас, члан тима за грађевинарство, представиће резулате свог истраживања.

Након представљања резултата, следи дискусија о препорукама проистеклим из истраживања, после чега следе коктел и изложба о достигнућима пројекта.