«

»

Климатон

Klimaton 13 Novi Sad.epsОрганизације Архус центар Нови Сад и Један степен Србија организују јавну дебату о климатским променама 24. августа 2018. (петак) у склопу пројекта ‘’Промоција одрживе економије за будућност кроз студије случаја из Војводине’’, а уз подршку ОЕБС-а Мисија у Србији у партнерству са Независним друштвом новинара Војводине.

 

Догађај нови назив ”Климатон” и одржава се у сали Медија центра Војводине у Новом Саду, улица Змај Јовина 3/1 – просторије НДНВ.
Климатон је едукативно-информативни догађај који се одржава једном месечно, а води га организација Један степен Србија. Састоји се од кратких и занимљивих предавања, дискусија, гледања филмова, трибина из области екологије и популарне науке. Циљ Климатона је да грађанима приближи изазов климатских промена и да укаже на важност и значај очувања природних екосистема на планети. Климатон је догађај отвореног типа, уз слободно присуство свих заинтересованих.

Како су климатске промене вишесекторски изазов, Климатон представља платформу на којој гостују научници, експерти и активисти из различитих области. Теме су: научне основе климатских промена, последице климатских промена у свету и у Србији, могућности адаптације, обновљиви извори енергије, Париски споразум, квалитет ваздуха, бициклизам, исхрана, европске интеграције,…

Климатони се организују од априла 2016. године. У сарадњи са досадашњим партнерима Цлимате Ацтион Нетњорк (ЦАН) Еуропе, Фондацијом Хајнрих Бел, Београдском отвореном школом, банком Социете Генерал и Регионал Енвиронментал Центер (РЕЦ) Један степен Србија организовао је девет Климатона у Србији.

Након пуних годину дана организовања догађаја у Београду, Један степен Србија је покренуо Климатон турнеју по Србији, а 24. августа 2018. године (петак) са почетком у 10,30 часова Климатон долази у Нови Сад.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>