«

»

Klimaton

Klimaton 13 Novi Sad.epsOrganizacije Arhus centar Novi Sad i Jedan stepen Srbija organizuju javnu debatu o klimatskim promenama 24. avgusta 2018. (petak) u sklopu projekta ‘’Promocija održive ekonomije za budućnost kroz studije slučaja iz Vojvodine’’, a uz podršku OEBS-a Misija u Srbiji u partnerstvu sa Nezavisnim društvom novinara Vojvodine.

 

Događaj novi naziv ”Klimaton” i održava se u sali Medija centra Vojvodine u Novom Sadu, ulica Zmaj Jovina 3/1 – prostorije NDNV.
Klimaton je edukativno-informativni događaj koji se održava jednom mesečno, a vodi ga organizacija Jedan stepen Srbija. Sastoji se od kratkih i zanimljivih predavanja, diskusija, gledanja filmova, tribina iz oblasti ekologije i popularne nauke. Cilj Klimatona je da građanima približi izazov klimatskih promena i da ukaže na važnost i značaj očuvanja prirodnih ekosistema na planeti. Klimaton je događaj otvorenog tipa, uz slobodno prisustvo svih zainteresovanih.

Kako su klimatske promene višesektorski izazov, Klimaton predstavlja platformu na kojoj gostuju naučnici, eksperti i aktivisti iz različitih oblasti. Teme su: naučne osnove klimatskih promena, posledice klimatskih promena u svetu i u Srbiji, mogućnosti adaptacije, obnovljivi izvori energije, Pariski sporazum, kvalitet vazduha, biciklizam, ishrana, evropske integracije,…

Klimatoni se organizuju od aprila 2016. godine. U saradnji sa dosadašnjim partnerima Climate Action Netnjork (CAN) Europe, Fondacijom Hajnrih Bel, Beogradskom otvorenom školom, bankom Societe General i Regional Environmental Center (REC) Jedan stepen Srbija organizovao je devet Klimatona u Srbiji.

Nakon punih godinu dana organizovanja događaja u Beogradu, Jedan stepen Srbija je pokrenuo Klimaton turneju po Srbiji, a 24. avgusta 2018. godine (petak) sa početkom u 10,30 časova Klimaton dolazi u Novi Sad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>