«

»

Представљање 3. годишњег извештаја Коалиције 27

Mарт 2 @ 10:00

Поглавље 27 у Србији: још увек у припреми
о напретку Републике Србије у преговорима са Европском унијом у оквиру Поглавља 27 (животна средина и климатске промене)Говоре:
– Горан Секулић из Светске организације за природу WWF, представник Коалиције 27
– Радослава Ступар, председница Архус центра Нови Сад

За све додатне информације можете контактирати:
Тијану Стојановић, задужену за комуникације испред WWF-а, контакт:
tstojanovic@wwfadria.org, +38163287138
 или Бранислава Вукотића, асистента у АЦНС
aarhus.novisad@gmail.com +38163549339О Извештају: Извештај је плод једногодишњег праћења и анализе промена у области животне средине и климатских промена у Републици Србији насталих у складу са процесом преговора са Европском унијом у оквиру Поглавља 27. Извештај представља независни критички осврт на бројне изазове и даје конкретне предлоге Влади Републике Србије како да
процес преговора и придруживања Европској унији резултира правим помаком, и бољем стању у животној средини. Извештај Европске комисије показује да се у решавању изазова у Поглављу 27 није много напредовало.

О Коалицији 27: Коалицију 27 је основало више организација цивилног друштва 2014. године са циљем да заједнички прате и доприносе процесу усклађивања и примене политика и прописа Републике Србије са правним тековинама Европске Уније у области животне средине и климатских промена (Поглавље 27).