«

»

Predstavljanje 3. godišnjeg izveštaja Koalicije 27

Mart 2 @ 10:00

Poglavlje 27 u Srbiji: još uvek u pripremi
o napretku Republike Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom u okviru Poglavlja 27 (životna sredina i klimatske promene)Govore:
– Goran Sekulić iz Svetske organizacije za prirodu WWF, predstavnik Koalicije 27
– Radoslava Stupar, predsednica Arhus centra Novi Sad

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati:
Tijanu Stojanović, zaduženu za komunikacije ispred WWF-a, kontakt:
tstojanovic@wwfadria.org, +38163287138
 ili Branislava Vukotića, asistenta u ACNS
aarhus.novisad@gmail.com +38163549339O Izveštaju: Izveštaj je plod jednogodišnjeg praćenja i analize promena u oblasti životne sredine i klimatskih promena u Republici Srbiji nastalih u skladu sa procesom pregovora sa Evropskom unijom u okviru Poglavlja 27. Izveštaj predstavlja nezavisni kritički osvrt na brojne izazove i daje konkretne predloge Vladi Republike Srbije kako da
proces pregovora i pridruživanja Evropskoj uniji rezultira pravim pomakom, i boljem stanju u životnoj sredini. Izveštaj Evropske komisije pokazuje da se u rešavanju izazova u Poglavlju 27 nije mnogo napredovalo.

O Koaliciji 27: Koaliciju 27 je osnovalo više organizacija civilnog društva 2014. godine sa ciljem da zajednički prate i doprinose procesu usklađivanja i primene politika i propisa Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske Unije u oblasti životne sredine i klimatskih promena (Poglavlje 27).