«

»

Промоција сајта Архус центра Нови Сад и потписивање меморандума о сарадњи са медијима

 

Са идејом да направи платформу за размену информација битних за заштиту и унапређење животне средине и инфомисање грађана  о њиховим правима на здраву животну средину, али и да им помогне да се активно укључе у постизање одрживог развоја на локалном нивоу, Архус центар Нови Сад организовао је 26. априла састанак са представницима невладиних организација, локалних самоуправа и медија који се баве заштитом животне.

На састанку је новосадски Архус центар промовисао свој сајт (www.arhusns.rs), a са НВО и медијима поптисан је и меморандум о сарадњи и разумевању, на бази размене информација битних за заштиту и унапређење животне средине и инфомисање грађана.

Детаљно, стваку по ставку, представљајући портал Архус центра начелница Јужнобачког управног округа и координатор пројеката центра Дарија Шајин истакла је да су рад новосадске канцеларије подржали ОЕБС, ресорна покрајинска и републичка министрастава, као и град Нови Сад.

- Та нам подршка, наравно, много значи али неће много користити ако не иницирамо пројекте и учинимо колико год можемо да Архус центар постане жив организам. Да би се то остварило априлцирали смо код одговарајућих институција за средтва без којих наше идеје нећемо моћи да спроведемо у дело. Јужнобачки управни округ ће као део државне управе свакако подржати иницијативе око заштите животне средине и рад новосадског Архус центра. – нагласила је Дарија Шајин и додала како ће се свакодневно радити на томе да портал центра буде привлачнији, занимљивији и кориснији, те да ће у том послу значајна бити подрша медија.

Захваљујући се учесницима састанка на подршци председник Архус центра Нови Сад Игор Јездимировић осврнуо се на значај питања екологије и заштите животне средине, а потписници меморандума представили су своје медије.

Меморандум о сарадњи су иначе потписали Архус центар Нови Сад, новинска агенција Бета, «Еко лист» из Бачког Петровца, «Еко минути» (емисија Радио Зрењанина), Еколошки билтен «Еко – нец» из Крагујевца и Еко форум (Форум за одрживи развој и заштиту животне средине) из Београда.

 

 

Нови Сад

 

26. април 2012.