«

»

Волонтери – пријатељи Бељанске баре

ВЕЛИКА АКЦИЈА АРХУС ЦЕНТРА НОВИ САД И ЕРСТЕ БАНКЕ

БЕЉАНСКУ БАРУ УРЕЂИВАЛО 280 ВОЛОНТЕРА ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ

Volonteri – prijatelji Beljanske bare Volonteri – prijatelji Beljanske bare Volonteri – prijatelji Beljanske bare

 

 

Велика волонтерска акција уређења парка природе „Бељанска бара“ у општини Србобран, у којој је учествовало 280 волонтера из целе Србије, одржана је данас, 8. 10. 2016. године, у организацији Архус центра Нови Сад, уз донаторску и волонтерску подршку Ерсте банке. Архус центар Нови Сад, заједно са овом банком већ другу годину организује сличне активности, а партнер у акцији „Волонтери – пријатељи Бељанске баре“ им је ЈВП ’’Воде Војводине“, које је управљач заштићеног подручја Парка природе „Бељанска бара“.

Подршку волонтерској акцији дала је Општина Србобран и Месна заједница Турија. Волонтери су запослени Ерсте банке, а у акцији је учествовало и око 50 малишана, пријатеља Бељанске баре.

Поздрављајући волонтере из целе земље председник општине Србобран Нешко Честић истакао је да је данашња акција од великог значаја за ову локалну самоуправу.

-Сврставамо се у категорију земаља које имају развијену свест о животној средини и било би добро да се сви више ангажујемо на томе. Надам се да ће данашња акција бити подстрек грађанима у нашој општини да учествују у сличним активностима – поручио је Честић.

Помоћник покрајинског секретара за заштиту животне средине Драган Ђурица такође је истакао важност акција каква је „Волонтери – пријатељи Бељанске баре“. Он је рекао да ће их Секретаријат свесрдно подржавати јер су веома битне и за јачање свести о очувању природе и развој туризма.

Волонтерима су се захвалили и председник Савета месне заједнице Турија Александар Јојкић, помоћник директорке Покрајинског завода за заштиту природе Горан Крнчевић, као и помоћник директора предузећа „Воде Војводине“ Александар Коцан и представница Ерсте банке Дијана Рибаћ.

Архус центар Нови Сад окупио је цивилни, јавни и приватни сектор, велике и малишане да покажу да волонтирањем може много да се учини на очувању околине, казала је Дарија Шајин из Архус центра Нови Сад. – Прошле године организовали смо велику волонтерску акцију на Фрушкој гори, а сада смо на овом природном добру, важном еколошком коридору.