«

»

Volonteri – prijatelji Beljanske bare

VELIKA AKCIJA ARHUS CENTRA NOVI SAD I ERSTE BANKE

BELJANSKU BARU UREĐIVALO 280 VOLONTERA IZ CELE SRBIJE

Volonteri – prijatelji Beljanske bare Volonteri – prijatelji Beljanske bare Volonteri – prijatelji Beljanske bare

 

 

Velika volonterska akcija uređenja parka prirode „Beljanska bara“ u opštini Srbobran, u kojoj je učestvovalo 280 volontera iz cele Srbije, održana je danas, 8. 10. 2016. godine, u organizaciji Arhus centra Novi Sad, uz donatorsku i volontersku podršku Erste banke. Arhus centar Novi Sad, zajedno sa ovom bankom već drugu godinu organizuje slične aktivnosti, a partner u akciji „Volonteri – prijatelji Beljanske bare“ im je JVP ’’Vode Vojvodine“, koje je upravljač zaštićenog područja Parka prirode „Beljanska bara“.

Podršku volonterskoj akciji dala je Opština Srbobran i Mesna zajednica Turija. Volonteri su zaposleni Erste banke, a u akciji je učestvovalo i oko 50 mališana, prijatelja Beljanske bare.

Pozdravljajući volontere iz cele zemlje predsednik opštine Srbobran Neško Čestić istakao je da je današnja akcija od velikog značaja za ovu lokalnu samoupravu.

-Svrstavamo se u kategoriju zemalja koje imaju razvijenu svest o životnoj sredini i bilo bi dobro da se svi više angažujemo na tome. Nadam se da će današnja akcija biti podstrek građanima u našoj opštini da učestvuju u sličnim aktivnostima – poručio je Čestić.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine Dragan Đurica takođe je istakao važnost akcija kakva je „Volonteri – prijatelji Beljanske bare“. On je rekao da će ih Sekretarijat svesrdno podržavati jer su veoma bitne i za jačanje svesti o očuvanju prirode i razvoj turizma.

Volonterima su se zahvalili i predsednik Saveta mesne zajednice Turija Aleksandar Jojkić, pomoćnik direktorke Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Goran Krnčević, kao i pomoćnik direktora preduzeća „Vode Vojvodine“ Aleksandar Kocan i predstavnica Erste banke Dijana Ribać.

Arhus centar Novi Sad okupio je civilni, javni i privatni sektor, velike i mališane da pokažu da volontiranjem može mnogo da se učini na očuvanju okoline, kazala je Darija Šajin iz Arhus centra Novi Sad. – Prošle godine organizovali smo veliku volontersku akciju na Fruškoj gori, a sada smo na ovom prirodnom dobru, važnom ekološkom koridoru.