Organizujemo volonterske akcije u partnerstvu sa institucijama, javnim preduzećima, nacionalnim parkovima i društveno odgovornim kompanijama koje žele da urede i štite životnu sredinu, te podrže inicijative Arhus centra Novi Sad. U saradnji sa volonterskim timom zaposlenih u kompaniji Lafarge Holcim Srbija i Pokrajinskim sekretarijatom za urbnizam i zaštitu životne sredine uređivali smo Brankovačke livade 2015. godine u Nacionalnom parku Fruška gora. Uz podršku Erste banke, Kluba Erste volontera sproveli smo 3 velike volonterske akcije i uredili tri zaštićena prirodna dobra :

2015. Odmorište na Iriškom vencu Nacionalnog parka Fruška gora. U akciji je učestvovalo 160 volontera. Iskopano je 100 rupa i postavljen je novi drveni mobilijar, nova informativna tabla, obnovljeno je igralište za decu, sakupljen je sav otpad, uređen je i očišćen spomenik Sloboda.

2016. Park prirode ‘’Beljanska bara’’ kod Srbobrana. U akciji je učestvovalo 190 volontera. U okviru akcije uređena je staza zdravlja u dužini 8 kilometara, uklonjeno je divlje rastinje, postavljene su nove drvene klupe i drvena odmorišta, korpe za otpad, uređeno je dečije igralište, sakupljen je sav otpad, postavljene su nove info table. Među volonterima bila su deca zaposlenih Erste banke. Tokom dana organizovane su edukativne radionice za najmlađe volontere.

2018. godine u velikoj volonterskoj akciji zajedno sa Erste volonterima, Javnim vodoprivrednim preduzećem ’’Vode Vojvodine’’ uređen je Park prirode „Jegrička“.

230 volontera učestvovalo je u radovima u ovom zaštićenom području oko Info centra Jegrička u opštini Temerin, priključivši se tako akciji koja se sprovodi na globalnom nivou u znak obeležavanja 15. septembra, Svetskog dana čišćenja.Volonteri su u Parku prirode “Jegrička” posadili sadnice hrasta lužnjaka, postavili su nove info table, nove table za mapiranje retkih biljnih vrsta i nov putokaz. Takođe, postavili su nov drveni mobilijar, popravili i uredili dečije igralište, ofarbali ograde, uredili i ofarbali drveni mostić dužine 130 metara, pokosili travu, uredili Edukativne staze duge 3,5 kilometara.Među volonterima bilo je i 60 mališana, za koje su organizovane edukativne radionice i igraonice.

Neka volontiranje bude vaš izazov. Kontaktirajte nas i mi ćemo vam pomoći da ojačate I orgnaizujete timove za učešće u volonterskim ekološkim akcijama.