Organizujemo volonterske akcije u partnerstvu sa institucijama, javnim preduzećima, nacionalnim parkovima i društveno odgovornim kompanijama koje žele da urede i štite životnu sredinu, te podrže inicijative Arhus centra Novi Sad. U saradnji sa volonterskim timom zaposlenih u kompaniji Lafarge Holcim Srbija i Pokrajinskim sekretarijatom za urbnizam i zaštitu životne sredine uređivali smo Brankovačke livade 2015. godine u Nacionalnom parku Fruška gora. Uz podršku Erste banke, Kluba Erste volontera sproveli smo 3 velike volonterske akcije i uredili tri zaštićena prirodna dobra :

 

230 volontera učestvovalo je u radovima u ovom zaštićenom području oko Info centra Jegrička u opštini Temerin, priključivši se tako akciji koja se sprovodi na globalnom nivou u znak obeležavanja 15. septembra, Svetskog dana čišćenja.Volonteri su u Parku prirode “Jegrička” posadili sadnice hrasta lužnjaka, postavili su nove info table, nove table za mapiranje retkih biljnih vrsta i nov putokaz. Takođe, postavili su nov drveni mobilijar, popravili i uredili dečije igralište, ofarbali ograde, uredili i ofarbali drveni mostić dužine 130 metara, pokosili travu, uredili Edukativne staze duge 3,5 kilometara.Među volonterima bilo je i 60 mališana, za koje su organizovane edukativne radionice i igraonice.

Neka volontiranje bude vaš izazov. Kontaktirajte nas i mi ćemo vam pomoći da ojačate I orgnaizujete timove za učešće u volonterskim ekološkim akcijama.